Chat met ons
Ga naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

Wat houdt een wettelijke eigen bijdrage in en hoe hoog is deze?

Een wettelijke eigen bijdrage is een gedeelte van de kosten die u zelf bij aflevering dient te betalen. De hoogte van de eigen bijdrage is voor iedereen gelijk en wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Dit bedrag kunt u eigenlijk zien als een bedrag dat iedereen moet betalen voor schoenen; sommige mensen betalen dit bedrag dan in een reguliere schoenenwinkel en u bent bij ons gezellige schoencentrum in Waalwijk. Voor de meest actuele bedragen kunt u op vergoedingen klikken.

Hoe onderhoud ik mijn orthopedische schoenen?

Orthopedische schoenen vragen hetzelfde onderhoud als confectieschoenen. Dat wil zeggen: op tijd schoonmaken, poetsen en ze tijdig vakkundig laten repareren. We hebben eventueel ook een handige folder voor u met wat tips en tricks.

Met welke problemen kan ik terecht bij Orthopedische Schoentechniek?

U komt in aanmerking voor orthopedische voorzieningen als u van de specialist in het ziekenhuis een verwijsbrief krijgt. Hierin staat uw zorgvraag duidelijk geformuleerd. Uw specialist vindt dat een orthopedische schoenvoorziening in uw geval voor een verbetering zou kunnen zorgen. Met deze verwijzing maakt u een afspraak bij Orthopedische Schoentechniek. Wij zullen bekijken wat voor u de beste oplossing is. Dit kunnen orthopedische schoenen zijn, of een aanpassing aan uw eigen schoenen.

Wat is een wisselpaar?

Een wisselpaar is een reservepaar. Zo kunt u regelmatig van schoenen wisselen. In de meeste situaties wordt na het eerste paar schoenen een wisselpaar aangevraagd. Veelal mag dit wisselpaar om de drie jaar vervangen worden.

Hoelang duurt het voordat ik weer nieuwe (semi-)orthopedische schoenen kan laten maken?

U kunt bij de meeste verzekeraars elke 15/18 maanden een nieuw paar aanvragen. Deze regeling wijkt echter af bij sommige verzekeraars. Het is dus belangrijk om dit even goed uit te vragen bij uw verzekeraar of bij ons.

Moet ik voor steunzolen een verwijsbrief van mijn (huis)arts hebben?

Bij een eerste levering wordt door de meeste verzekeraars geen verwijzing gevraagd. Bij herhalingen is een verwijzing vaak ook niet noodzakelijk. Kijk in uw polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering wat de regels van uw zorgverzekeraar zijn.

Kan ik ook normale schoenen laten aanpassen?

Dat is in veel gevallen heel goed mogelijk. Niet iedere schoen is hier echter voor geschikt. De orthopedisch schoentechnicus zal altijd kijken naar de meest eenvoudig werkzame oplossing. We proberen eerst of we uw eigen schoenen aan kunnen passen in plaats van de aanschaf van duurdere orthopedische schoenen. Indien deze optie niet mogelijk is, heeft u een ruime keuze uit semi-orthopedische schoenen. Dit zijn speciaal vervaardigde confectieschoenen met extra ruimte. Prima geschikt voor aanpassingen. Is ook dit niet de juiste oplossing? Dan maken we orthopedische schoenen voor u. We zoeken naar de beste oplossing voor u en uw voeten.

Worden (semi)-orthopedische schoenen door mijn zorgverzekeraar vergoed?

Zorgverzekeraars vergoeden de aanschaf van (semi)-orthopedische schoenen. Er moet wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Zo moet u op basis van een medische indicatie in aanmerking komen voor deze schoenen. Bovendien mag u niet binnen de gestelde gebruikstermijn nieuwe aanschaffen. Echter betaalt u altijd een wettelijke eigen bijdrage bij het afleveren van de schoenen.

Worden steunzolen vergoed door de zorgverzekering?

Steunzolen worden meestal (gedeeltelijk) vergoed uit uw aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u gekozen hebt. Ook kan dit per zorgverzekeraar sterk verschillen. Omdat steunzolen niet onder de basisverzekering vallen, kunnen wij niet rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. U dient de steunzolen bij levering te betalen. U krijgt van ons de originele factuur die u stuurt naar uw verzekeraar. De verzekeraar vergoedt tenslotte het bedrag waar u recht op hebt.

Hoe duur is een intake?

Bij schoencentrum Waalwijk kunt u altijd gratis terecht voor een intake. Wij zullen samen tot de beste oplossing komen van uw klacht/ probleem.

Back To Top